Hjältar, musikhjälpen <3

17 Dec

Jösses vilka dagar.. jag och Matilda har pyjamas power party hour! Musikhjälpen i P3 och Svenska Hjältar på samma dag. Jösses jag klarar inte mer, tårarna sprutar åt alla håll. Och inte nog med det, det ska handlas julklappar. så jag hoppar in på UNICEFs hemsida. Jösses igen! vad ska jag köpa?! vaccin, HIV test, näringskex, vätskeersättning och sagoböcker.  alltså ärligt, 167 påsar vätskeersättning kostar 86:- , 86:- !!  För 86 :- får man inte ens en halv barn pizza typ. Men för 86:- på UNICEFs hemsida kan man rädda liv!! Eller poliovaccin 60 doser kostar 56:- och för fullgott skydd krävs 3 doser, för 56:- ger man alltså 20 barn skydd mot polio! Ja, när man vält valt ut allt man ska köpa så kom jag till sagoböckerna.. ”UNICEFs sagoböcker främjar barns tillväxt och utveckling. Böckerna används också i terapeutiskt syfte för att hjälpa barn att komma över trauman vid krig och katastrofer.” ja men jösses för typ 4de gången.. 8 böcker beställda också.

Så började mitt lilla projekt.

Vi satt här hemma och skänkte pengar och shoppade på UNICEF så slog det oss, vi kan göra något ihop! kan hundsverige göra något? Det började med ”vi agility människor” så  först kontaktade jag  Miss Svensk Agility – Jenny Damm , hon ställde genast upp och erbjöd sig ”skänka” en privatlektion i agility. Så gick jag och la mig, tänkte att jag blir glad om vi får några pengar alls. Sen fick jag ett infall typ kl 1 på natten och skickade ett mail till SM vinnaren Towa Lindh, inget snack om saken hon var också med! Sen har det rullat på , just nu har vi en Facebook grupp med 1375 medlemmar och 13 företag/personer som skänkt något till insamlingen.

50:-kostar det att bidra , för 50:- blir vi också hjältar! Vi har en grupp med 1375 medlemmar, om 1000 medlemmar skulle skänka 50:- var är vi uppe i 50.000!! Det är ju lätt sam attans att dra iväg sms på mobilen, den är ännu lättare att tänka ”äsch, det kommer på nästa månads telefon räkning”  jag får väll ta ett extra pass på jobbet. strunt samma, för om jag blir sjuk kan jag gå till ett sjukhus, om jag inte har mat kan jag åka till mamma, om min diesel tar slut kan jag tanka på jobbet . Om jag vill börja plugga får jag bidrag. Blir jag av med jobbet får jag bidrag. FAN vi har det så bra, och det gör så jävla ont i mig när jag ser allt jävla dåligt, elakt och orättvist! inte nog med att tjejer inte får utbildning så när dom väl får det då ska dom behöva oroa sig för att bli våldtagna och överfallna påväg till, från eller I skolan!! hallå!? Förstår ni hur viktiga våra ynka 50:- är? ! Dom hjälper inte bara tjejerna till skolan, dom hjälper till med en tryggare miljö, säkrare vardag och räddar liv !

Jag och många av mina hundvänner har en förmåga att handla på olika mackar längst vägen till och från tävlingar och träningar, vanligast är kanske kaffe. 24:- st om man säger 4 kaffe i månaden 96:- alltså kära hundvänner, dra in på statoil kaffet och skänk pengarna till något vettigt!!

Innan idag sa jag och Matilda att ”om vi kommer över 1000:-” måste vi fira, nu har vi samlat ihop 5500:- jag tror och hoppas att vi kan komma MYCKET högre innan kl 18:00 imorgon ! som sagt vi är 1375 medlemmar vi kan ju bättre! ELLER HUR?!

”Färg skiljer man bara på när man tvättar” 

Kodjo Akolor

Kära hundvänner, nu skänker vi lite till och visar oss från vår bästa sida!

Här kommer länken; http://www.ihelp.se/musikhjalpen/?open=1636

Skriv in dit nummer, svara på smset som kommer, skicka ett mail till jennymusikhjalp@gmail.com och märk mailet med vad du vill vinna, utlottningen sker på söndag kväll vid 18-19 tiden efter avslutad insamling. Ju fler sms du skickat ju större chans, för 2 SMS får du alltså 2 ”lotter” i dragningen. Och tänk såhär: Drar du in på kaffet 96:- , skickar 2 sms så ligger du bara minus 4:- , 4:- är ganska billigt för en chans att vinna priser av ett värde av typ 100 gånger så mycket! så då kan man slänga på ett 3dje SMS och då kostar alltså 3 lotter 54:- hallå eller? 54 :- just do it!!

Det här kan du vara med och tävla om ;

1 timmes privatträning med självaste Miss Agility – Jenny Damm
http://www.lotuseducation.se/

1 timmes privatträning med SM vinnaren i Skydd 2011 – Towa Lindh
http://brindle.cybersite.se/

1 timmes privatträning med Anna Linderlöf – SM deltagare i Lydnad, Sök, Skydd och rapport! http://www.dengilidengan.se/

Fem vinnare vinner 2 timmar vardera i Jonas nya hall!
Jonas Erlandsson skänker 5×2 timmar träning i nya Hässleholm Hundcenter!http://www.hundcenter.webs.com/

Put’s Hund och Äventyr skänker ett paintballspel för 10 personer ink. 300 bollar! www.hundochaventyr.se

Sverker Lindblad, SM-deltagare i skyddsgruppen och en av Sveriges bästa figuranter erbjuder 1 timmes
http://www.lindjträningax.eu/

1 fullständig genomgång av hunden, rörelseanalys, valfri fysioterapeutisk behandling (vattenlöpband, massage eller elektroterapi) och behandlingsplan inkl. hemträningsråd på HelHund i Staffanstorp (Skåne)
http://www.helhund.se/

Nordic Hundfoder skänker 1st låda färskfoder till utlottning bland de som skänker pengar till musikhjälpen.
http://www.nordichundfoder.com/

Annica ”Agility drottningen” Aller skänker 1 timma träning!
www.allerhundar.com

Freestyle-stjärnan Agnes C.M Mohlin erbjuder 1 timmes freestyleträning för utlottning.
http://trickhundar.com/

1 tim privatlektion med Heléne Lindströmhttp://web.mac.com/jackeoki2/Webbpl…

Hundens Hus i Göteborg skänker 10 timmar, alltså FEM vinnare a’ 2 timmar !www.goteborg.hundenshus.com

Hund i Harmoni i Kungsbacka skänker en genomgång av din hund värde 550:- !!www.hundiharmoni.se

För att skänka pengar :

http://www.ihelp.se/musikhjalpen/?open=1636

3 svar till “Hjältar, musikhjälpen <3”

 1. Andreas Eklund december 17, 2011 den 10:44 f m #

  Med vilket härligt engagemang du skrivit detta:-) Mycket bra iniativ med insamlingen också!

 2. Sarah & Combat december 18, 2011 den 3:07 f m #

  Ni är fantastiska 🙂 och alla som bidragit också 🙂
  Angående UNICEF, förra året köpte jag julklappar till släkten där ifrån. Jag gjorde så att jag valde saker utefter vem som skulle få – alltså något som på nåt sätt hade koppling till personen (sagoböcker till farmor, pennor till syrran som pluggar lärare osv). Mkt uppskattat och ett hett tips inför julen i år 🙂

 3. Katarina Holmér december 18, 2011 den 7:35 f m #

  Hörni vilket fint initiativ ni som har startat upp det hela! Skulle vara kanon om Hundsporten fick lite credit för att stå som initiativtagare till ett stort bidrag. I mitt fall, hade det inte varit för agilitylistan eller facebooksidan hade jag nog inte observerat denna insamling.

  Kudos till er!
  Katarina Holmér Oxie – som stolt stöder Musikhjälpen genom Hundsportens insamling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: