Geeffektiv?

15 Aug

Jag kan varna redan nu, det kommer bara handla om fyra ben idag!

Hanna Scharf har varit hos oss typ som avlastningshem för Magnys, så vi har tagit hand om henne här i varberget;) Planen var att var effektiva, hinna med MASSA träning och verkligen hitta tillbaka till det goa träningsstimmet som lämnat både mig och Hanna utan en minstaste ledtråd om vart det försvann.. Alltså, vad är effektiv tid?  jag förstår att man är effektiv om man på en FM hinner sortera, tvätta, torka, vika, packa in i garderoben, samt diska, städa och laga mat. Fast blir man gladare av det? Eller jo, alla blir väll glada om det är rent och städat..( fast jag blir nog gladare om någon annan gör det åt mig;)) Aja , det är kanske det som dom flesta förknippar med effektiv, mest saker på kortast tid. Jag har en ny uppfattning om det där med effektivitet.. Eller jag har fått skapa mig en ny uppfattning eftersom jag inte ens med störstaste engagemang, våld och vilja lyckats pressa mig själv till det där effektiva, nä det verkar som jag fick min pappas gener när det gäller just det (då undrar jag rent spontant om effektivitet och sömn sitter på samma gen?!) tillbaka till ämnet igen som jag för övrigt är sämre än vanligt att hålla mig till. Rakt av slätt och rätt fick jag alltså pappas effektivitetsgener, inte ens en litenminstaste skymt av min mammas effektivitet eller företagsamhet (den verkar förövrigt ha hamnat helt hos min syster..). Alltså om vi ska fortsätta med tvätten som exempel. I vår tvättstuga finns det 2 ”rum” med 2 maskiner i vardera, om man hoppar över för-bötandet och tar den snabba sköljningen i 60°  och väljer springknappen tar en maskin 32 respektive 34 minuter. Något som störde mig oerhört i början, men nu har jag kommit på att det finns en poäng med det hela. Om man startar maskinerna exakt samtidigt kommer man i otakt sen när man ska plocka ur och torka och allt det där, har man istället ett program som är 2 minuter längre är den ena maskinen ”färdig utplockad” när nästa är klar. Det är nästan nobelpris till den som kom på det.

jag kan tycka att panik tvätta 4 maskiner på under 1.08 är lite av en bedrift. Sen är jag inte så mycket för att sortera och så, mina kläder är härdade och jag vägrar tro att färgade kläder färgar av sig till ljusa om man inte vänjer dom vid det från tidig ålder;) alltså springknappen+60° 34 minuter med ETT undantag, Jeans springknappen+90° 42 minuter. 113 steg till tvättstugan tar ca 2,5 minut (utan hundar) och samma tid med bil.

Kanske inte effektivt och definitivt inte prydligt, men på mitt sätt.

Världens bästa Hanna var här i tre dagar, hur mycket hinner man inte träna på tre dagar?! OM MAN är effektiv. Okej om vi ska räkna effektiv som i mest saker på kortast tid, då skulle vi antagligen vara diskvalificerade men om man räknar effektiv på mitt sätt? Totalt tränade vi kanske eventuellt, om man räknar till vår fördel samt överdriver lite, hmm 2 timmar? Nä kanske tom 2,5 timma. Trots detta har hela min hundträning just nu kommit i ett helt UNDERBART flyt! Vi åt frukost i 3 timmar bestående av varma mackor,muffins och cola, jag åt  nog mer mat på 3 dagar än vad jag annars äter på en vecka, kakor och kaffe till lunch och pizza på kvällen.. Drack öl på solviken och pratade om ALLT. Jäklar vad det är skönt att ha Hanna här, hon är som min storasyster.. Och ärligt talat tror jag inte det där med effektivitet är viktigt för livskvaliten, det är allt runt om som gör det. jag kan leva med skrynkliga lakan och osorterad tvätt i IKEA kassar BARA jag får lite av det som gör mitt liv:) Jag kan leva med disk i diskhon och hundhår i bilen, bara jag slipper vara så där präktigt effektiv!

För jag är ärligt talat både gladare och nöjdare med skrynklig tvätt, snabb makaroner och drick yoghurt BARA jag får min tid! min tid till att göra det jag vill och prioriterar för stunden.

Inlägget jag skrev den 13 December, det läser jag ganska ofta och ler lite, ja så känner jag det beskriver det hela bäst.

Nu ska jag faktiskt vara lite oeffektiv och ta en långpromenad med världens bästa fyrbenta:)

Foto: Nora Jaxner Lindblad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: