starkt hjärta

5 Jan

Tur att jag har starkt hjärta, och att inte hjärnblödning ligger i släkten. Iof har jag inget papper på att hjärnblödning inte ligger i familjen, men om det gjorde det borde jag ju logiskt sett ha anlag för det. Och än så länge står jag på benen utan blödande hjärna.

För att mata 7 kalvar i EN box med två händer och tå nappflaskor krävs skills och en viss teknik.  Man håller flaskorna med två fingrar och eftersom man normalt har fem fingrar per hand betyder det att de 3 övriga fingrarna kan man stoppa i munnen på väntande kalvar.  Visst kalvar är söta, men det är inte direkt så att dom står på en prydlig kö, blinkar med sina fina långa ögonfransar och väntar på sin tur. Nä snarare tvärtom likt första dagen på mellandags rean när butiken  hetsat kunderna med 70% off i tre veckor innan, eller pensionärer när det är billigt kött på ica (jag är dessutom vegetarian och ingen köttkonkurrent)  och man får kryssa mellan rullatorer, viftande handväskor och armbågar, och en lter mjölk blir en kamp för livet.

Tidsoptimism är trevligt , iaf varannan dag. varannan dag jobbar jag liksom mot klockan. Det hade ju inte varit så farligt om min optimism hade diffat på 15 minuter en kvart, men min tidsskillnad ligger på i bästa fall en timme. Varannan dag kommer nämligen tankbilen, hämtar mitt dagsverk och förvandlar det till era dagliga råvaror;)

För att få bli tankbilschaufför är kriterie nr 1 – va sur , nr 2 är va alltid 5 minuter för tidig så man kan sucka och stöna en stund, – nr 3 ha en sjuklig läggning för regler och paragrafer och påpeka ALLT som inte faller i smaken.

Inga grejer på golvet, inga skor innanför dörren, ingen kaffe mugg på tvättmaskinen, inga katter i klädhyllan, inga kläder på tork över tanken, inget smuts på golvet, bra dörrstop, belysning, hala trappor bla bla bla bla bla bla.

Så hur jag nu lyckades förklara varför 2 kalvar kommer utspringandes i mjölkrummet när chauffören är där, utan att han ens blev sur är för mig lite av en bedrift. Två dagar med en dag mellan har jag lyckats med irritations moment nr 1, jag har inte varit klar med mjölkningen. trotts detta och alla andra grejer jag lyckas med, och knappar jag trycker på, ström som försvinner osv borde jag logiskt sett vara tankbilschaufförernas hatobjekt numerouna, men icke då.  Att hålla ställningarna i mjölkrmmet , le och se glad ut och framför allt se ut som man lyssnar trots musik i öronen och det svåraste av allt, hitta passande svar på frågorna mellan ljudvågorna i öronen.  Dölja kaoset bakom dom stänga dörrarna, akut plocka ihop kläder, svabba golvet, grus på trappan och knapparna i ordning, det på 3 minuter samtidigt som man försöker se till att filten över den sovande katten inte rör sig alldeles för uppseendeväckande och med benen blockera hunden för att komma springandes och hoppa med sina smutsiga tassar, det är lite av min specialite;) och än så blöder inte hjärnan.

Att sen dessutom ha en grå terv som är 8 år, snor mat på diskbänken , skriker så fort han vill något och stör min tv-antenn-box sändning när han viftar på svansen. Att han trots min 1,60 säng ska ligga PÅ mig. Vägrar stänga munnen när han går från vattenskålen och dreglar så fort man tänker tanken att gå till köket. Eller Mallan som påstår sig vara adlig och därmed förväntar sig en uppvaktning som prinsessa. En grisdiesel som vägrar starta när temperaturen sjunker under 10- allt detta borde få mitt huvud att explodera i hjärmblödningar .

Nä jag kommer nog hålla mig pigg och frisk och kry länge till.

Allt tackvare svartvita hundar, svartvita katter och svartvita kor – och mina ungar mallan och haggelito.

Ett svar till “starkt hjärta”

  1. Hanna & Kakan januari 7, 2011 den 2:02 e m #

    Härligt att Kakan omnämns som en av dina livsuppehållande ting, för visst måste de va hon du menar när du skriver svart/vita hundar?

    Hur som, hon tog åt sig och skickar en stor köss…

    Du skriver som den stjärna du är, underhållande som tusan=)….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: