Lycka?

13 Dec

Lycka? Just när jag tänker lycka behöver ordet i sig inte betyda just lycka, direkt utan att fundera tänker jag på Patriks jycke som heter just lycka. Inte direkt betyder lycka just lycka för mig.. Alltså jycken är ju gullig, men har vassa tänder och allt slutade med operation och 1,5 vecka på sjukan.

Hade jag haft en röd Audi, en sprillans ny, hade jag varit lycklig då? Nja kanske dom första dagarna innan min nya Audi skulle se precis lika dan ut som min gamla passat, och inget ont om Nuwsan ! Min dieselråtta som nästan alltid ställer upp.. Och just det att hon ett fåtal gånger protesterar gör att man uppskattar dom dagarna hon vill vara med – man skulle kunna säga att jag blir lycklig av det. Hade jag haft en ny Audi som alltid startar hade man inte underförstått blivit lycklig när bilen faktiskt startar, för en ny bil SKA starta. En ny Audi i min familj hade alltså varit en smutsig Audi, fullproppad med allt från kapsylöppnare, rena trosor, tamponger, torkad frolic till skyddsärmar som alltid startar och därmed inte skänker någon lycka.

Att jag har en dyr funktionell, varmaste, skönaste Kingsland jacka, gör det mig lycklig? Nja inte så. Jag älskar jackan i sig men det är ju inte så att ” åh, min pojkvän dumpade mig efter att ha varit otrogen, men det gör inget jag har ju en Kingsland jacka som gör mig såååå lycklig” i just den ev. Situationen hade nog en röd ny Audi gjort mig lyckligare, för då skulle jag kunna köra över honom, eller iaf köra ifrån honom. Nä, jackan gör mig inte lycklig, men väl så varm och den är snygg att kolla på;)

På en djurskötar-lön lär jag aldrig bli ekonomisktoberoende och eftersom jag aldrig har varit miljonär vet jag inte om det skulle göra mig lyckligare, jag menar jag skulle kunna köpa vad jag vill men frågan är om det är lycka att ha en stor mjuk säng och en stor tv? För vissa är det säkert det, men för mig hade det antagligen bara lett till att jag försov mig i min alldeles för sköna säng och inte tala om hur mycket yta det blir att damma på en stor tv..

Min iphone och jag är oskiljaktiga i lite väl hastiga ordalag hade jag nog kunnat säga att den gör mig lycklig. Men när jag tänker efter inser jag att den underlättar mitt liv, jag menar om vi drar valsen med killen och otroheten skulle jag nog fortfarande inte bara rycka på axlarna och ty mig till min iphone.

Däremot finns det få saker som faktiskt får mig att känna mig riktigt lycklig, där jag kan rycka på axlarna åt en idiot till kille och säga skitsamma jag har mina hundar och jag har mina vänner.

Idag tog nämligen jag och Ohlsson sovmorgon med efterföljande låååång frukost. När jag väl baxade ut E och opererade bort hennes iphone ur handen (jag kan aldrig tro att jag satt fast så i skärmen när jag fick min;P) tog vi en lång promenad, och det finns knappt ord så jag kan beskriva hur glad och LYCKLIG jag blir när jag ser att hundarna mår bra, dom busar och tom Sveriges största diva Haggan grå bevärdigar sig att LEKA (?!?) med lillasyrran, tar pinnar och bollar och bara busar, det låter ju så klyschit och förbannat töntigt men jag blir liksom varm i hela kroppen och det känns som orden bara bubblar ut, och vad man än ska säga gör man det småskrattandes, leende och med ett ögonkast på hundarna som inte går att släppa.

3 svar till “Lycka?”

  1. Malin december 13, 2010 den 9:20 e m #

    Du beskriver verkligen lycka på ett fantastiskt sätt!! DET är lycka 🙂 Jag kan knappt tänka mig något som ger en sååå mycket lycka och glädje som de underbara hundarna (och barnen, förstås!).

  2. Put december 14, 2010 den 9:45 f m #

    Lycka säger att hon vilken dag som helst, mer än gärna kör en Lycka-komb med dej!

  3. Hanna december 15, 2010 den 8:01 f m #

    Du är en mycket bra Anna och en mycket bra Anna kan få mig att känna Lycka, ja utan hunden Lycka, fast hon kan också få mig att känna Lycka men nu va de ju inte henne jag skrev om utan att du kan få mig att känna lycka, och det är jag lycklig för, för att du kan ge mig en lycklig känsla… Lycko mig =P… PUSS Hanna & Kakan ( hon känner också lycka över dig och din familj, ja kakan alltså,fast hon är iof lycklig över allt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: